Biografie

Van muziekproductie naar zangkunst

Het studiovenster

Na jaren van intensief werk achter het mengpaneel in de muziek-opnamestudio besloot ik zo’n 10 jaar geleden een switch te maken naar mijn grote passie – het zingen. Ik koos ervoor om eindelijk aan de andere kant van het studiovenster te gaan werken.

Mijn droom

Als kind droomde ik al van een leven als zangeres. Ik zong de hele dag door en zat uren vastgeplakt voor de kofferradio van mijn ouders. Ik speelde piano, begeleidde mijzelf op de gitaar en maakte kleine carrièrestapjes in diverse koren.

STUDIE EN WERK

Aan het Conservatorium in Düsseldorf ging ik geluidstechniek en muziek studeren met hoofdvak piano. Ik werd aangenomen als zangeres van de studenten-bigband en beleefde de kick van het muziek maken met een groep enthousiaste muzikanten. Hiermee wilde ik verder! Bij gebrek aan zangles Pop & Jazz nam ik lessen bij een klassiek georiënteerde zangdocente en paste het geleerde op een eigen manier toe op mijn repertoire. Tijdens mijn werkperiode als muziekproducer zong en danste ik in musical-ensembles en close-harmony-groepen. Ik nam deel aan huiskamer-concerten in kleine bezettingen en bleef werken aan mijn droom om als solo-zangeres op het podium te staan.

VANUIT HET HART

Met mijn verhuizing naar Nederland ben ik – letterlijk –  mijn hart gevolgd. Toen kwam er alsnog de mogelijkheid om van mijn grote passie mijn beroep te maken. Tijdens de studie Zang Pop & Jazz aan de Schumann-Academie in Utrecht volgde ik zanglessen Jazz bij Ronald Douglas en Nancy Marano. Bij de EVT-coaches  EVT©-coaches Anne-Marie Speed, Jet Pit en Anja Kwakkestein leerde ik de principes van de stemtraining EVT kennen. Inmiddels heb ik een aantal EVT-certificaten behaald en ben ik bezig met de voorbereidingen voor de master-opleiding EVT.

Aangekomen

Elke dag weer geniet ik van mijn werk, van een kleinschalig en intiem optreden tot een knallend bigbandfeest. En van het lesgeven aan kinderen uit groep 8 tot aan de Badkamerzangclub voor volwassenen, die ineens buiten de badkamer durven te zingen.

Kortom: Ich fühle mich wie ein Fisch im Wasser!