Zangles

Zingen geeft je energie en maakt je blij!

Wil je op een gezonde en deskundige manier leren zingen? De mogelijkheden van je stem in een ontspannen en inspirerend proces ontwikkelen?

Met jouw wensen en behoeftes als uitgangspunt bepalen wij samen de lesinhoud. Misschien heb je behoefte aan zangtechniek of ben je bijvoorbeeld op zoek naar nieuwe uitdagingen rondom je repertoire.

De inrichting van de lessen kan heel divers zijn, van een aantal lessen zangcoaching voor een auditie tot een langere en gedifferentieerde lesplanning.

Ik geef individuele zangles of les aan kleine groepen, van beginners tot vergevorderden.

Zangtechniek

Raak je snel buiten adem tijdens het zingen? Wil je meer draagkracht aan je stemgeluid geven of meer power ontwikkelen in de hoogte?

Ik help je om je klank op de gewenste manier te verbeteren. We werken aan zaken als houding, ademhaling, sound, stembereik en verstaanbaarheid.

Daarbij pas ik de methode Estill Voice Training© (EVT) toe. Deze stemtraining is ontwikkeld door de Amerikaanse zangeres en stemspecialiste Jo Estill. Met wetenschappelijke methodes onderzocht en analyseerde zij wat er rondom de stem gebeurt bij het spreken of zingen. Vervolgens ontwikkelde zij een eenvoudig en toegankelijk oefenmodel.

Boven alle techniek is het belangrijkste doel steeds: Plezier in het zingen!

Ook Yoga en Mindfulness-oefeningen komen aan bod. Een ontspannen lichaam en een gefocuste geest brengen je dichter bij jezelf en bij je unieke, persoonlijke klank.

Repertoire

Waarom kies je voor een song? Misschien spreekt de muziek je aan of is het juist het verhaal dat je raakt. Hoe wil jij dat verhaal vertellen? Met jouw repertoire als uitgangspunt werken wij aan tekstbegrip, timing, inleving en expressie. Hoe breng je emotie over naar je luisteraars?

Ik nodig je uit om met een open blik nieuwe stijlen te onderzoeken. In mijn lessen komen vele stijlen aan bod, zoals Pop, Rock, Wereldmuziek, Jazz en Kleinkunst. Je wordt door mij op de piano begeleid of we werken met karaoke-begeleiding, aangepast aan jouw stembereik.

Podiumcoaching

Het is een uitdaging om op het podium de focus bij jezelf te houden en niet bezig te zijn met ‘wat het publiek denkt’. De oplossing ligt in de paradox: Zing alsof niemand je kan horen.

We besteden aandacht aan je performance en zorgen ervoor dat je de goede mindset kunt vasthouden voor een ontspannen optreden. Je verhoogt je zelfvertrouwen, niet alleen op het podium. Ook in situaties als een presentatie of speech ga je zelfverzekerder aan de slag.

Microfoon en andere technische zaken

We doen praktische oefeningen met professionele audioapparatuur. Je ontdekt de mogelijkheden van geluidsversterking en je raakt gewend aan het zingen met versterking. Vanuit mijn ruime werkervaring met geluidstechniek geef ik je tips voor een goed microfoongebruik.

Zin om iets uit te proberen?

Maak dan een afspraak voor een kennismakingsles in Arnhem of Zutphen. Dat kan alleen of als duo, of met een (kleine) groep.